I forbindelse med lanseringen av Tegn Serier! holder jeg et foredrag om Seriestrekens Historie på Tegnekveld.
Hva kom først - tusj eller blekk? Hvilke tegnere brukte pennesplitt? Og hvilke brukte pensel? Og når kom tusjpenner og digitale tegnebrett? Vi ser nærmere på originaltegninger fra noen av de mest kjente seriene fra de siste drøyt hundre årene.
Etter foredraget (ca. en time) selger og signerer jeg bøkene Tegn Serier! og Tegneserienes Historie.
Sted & tid:
Serieteket
Mandag 18. september
Kl 19.00 - 21.00
Gratis og åpent for alle!
Les mer:
Event på Facebook
tirsdag 29. august 2017
onsdag 16. august 2017
Tegn Serier på Lillestrøm Barnival
På Lillestrøm Barnival viser jeg hvordan man kan tegne egne seriefigurer og skrive og tegne en kort historie. Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Lillestrøm Kultursenter
Scene 5
Fredag 1. september
kl 17.00 - 18.00
Det er mulig å kjøpe og få signert boka Tegn Serier!
Les mer:
Lillestrøm Barnival
Lillestrøm Kultursenter
Scene 5
Fredag 1. september
kl 17.00 - 18.00
Det er mulig å kjøpe og få signert boka Tegn Serier!
Les mer:
Lillestrøm Barnival
tirsdag 8. august 2017
Andreas Iversen
Andreas Iversen vant Dagbladets stripekonkurranse i 2015 med serien Generasjon Lost. Han tegner blant annet tegneseriebøkene om Edward Rubikon i samarbeid med forfatter Aleksander Kirkwood Brown.
Og av og til har han tegneseriekurs.
Når og hvor holdt du ditt første tegneseriekurs?
Mitt første ordentlige tegneseriekurs holdt jeg på Stovner skole, for 3.klassinger som en del av et etterskoletid-tilbud. Det var én time i uka over 7 uker, og til slutt samlet vi den tegneserien hver enkelt elev var mest fornøyd med i en fanzine som de fikk med seg hjem.
Kan du beskrive kort hvordan du pleier å legge opp kursene dine, og hva du synes det er viktig at deltakerne får med seg?
Jeg starter ofte tegneseriekursene mine med å lage figurer. Først i fellesskap, hvor jeg tegner en figur etter forslag fra salen. Deretter lager hver deltaker sin egen figur. Det viktige her er å lage en figur med litt særpreg, samtidig som den er enkel nok til at man kan tegne den flere ganger i en tegneserie senere. Deretter ber jeg dem om å bruke figuren de har laget helsides tegneserie. Her fokuserer jeg på hvordan man kan starte, strukturere og avslutte en historie på de tilgjengelige rutene. Jeg er opptatt av at deltakerne skal få mest mulig frihet her, og legger meg ikke så mye opp i hvordan de løser oppgaven. Historien trenger feks ikke å slutte med en punchline, dersom deltakerne har lyst til å lage en annen avslutning. Så lenge det føles helhetlig og deltakeren har det morsomt når han/hun lager siden er jeg fornøyd.
Hvor pleier du å ha kurs?
Jeg har stort sett holdt kurs på skoler. Stovner skole, Grünerløkka aktivitetsskole, Bekkestua skole. Har også vært med å holde tegneseriekurs på Seriefest på Serieteket, samt holdt foredrag om tegneserieskaping ved et par anledninger.
Jeg holder kurs stort sett der jeg blir spurt om å holde kurs. Til nå har det kun vært i Oslo-området.
Les mer:
Kontakt: andy.illustrasjon@gmail.com
Abonner på:
Innlegg (Atom)